Twee werelden, één hart

0
87

(Oud-)Nederlandse Country gospel!

In Noord-Amerika is country gospelmuziek een van de meest gespeelde muziek op de radio. Dat is ook de muziek die de Country Trail Band maakt. Op hun nieuwste CD hebben ze een interessante combinatie bij elkaar gebracht. Twee werelden; Zuid-Afrika en Nederland. Op de cover van de CD staan dan ook foto’s van deze twee werelden. Zo kijkt op de achterzijde van de CD-cover een leeuw in de savanne uit naar de molens van de Nederlandse polder.

Afwisseling van Suid-Afrikaans en Nederlands
Piet Smit, de bekende Suid-Afrikaanse gospelzanger, heeft in Pretoria een aantal nummers ingezongen met The Country Trail Band en Wouter en Wim Pols deden dat in Holland voor een aantal nummers. Het resultaat laat ‘één hart’ voor de Heer horen. De in het Suid-Afrikaans gezonden gospels zijn goed te verstaan en soms afgewisseld met Nederlandse teksten. Er staan ook volledig Nederlandstalige nummers op de CD. Hierin komt uit hoe de talen eigenlijk sterk verwacht zijn. Ook zit er een boekje bij de CD met daarin de teksten van de liederen. Het totaal van 15 nummers geeft bijna een uur country gospelmuziek.

Mannenbroeders loven God
Het is goed om ook eens liederen te horen waarop mannenbroeders in de (oud-)Nederlandse taal God loven. Vooral zij zijn daartoe immers geroepen. Veel countrygospel CD’s zijn alleen Engelstalig. Het nummer ‘De mooiste plek op aarde’ is ontstaan tijdens een verblijf in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Het bekende nummer Amazing Grace staat ook op deze CD, maar dan gezongen in het Suid-Afrikaans; ‘Genade onbeskryflik groot’.

Tournee
In september 2016 gaat de Country Trail Band op tournee in België en Nederland en dan zullen verschillende nummers van deze CD gezongen worden en de CD ook verkrijgbaar zijn. Maar ook zullen eerdere nummers worden gezongen van de 2 eerdere CD’s die de Country Trail Band eerder heeft uitgebracht ‘Ga naar het wonder’ en ‘Eerste liefde’. Voor meer informatie over het geplande tournee zie: www.countrytrailband.org.

Twee werelden, één hart
The Country Trail band met Piet Smit
Living Water Music
JQZ Muziekproducties, Kampen, 2016
Distributie: Ecovata
60 min
€ 14,95
ISBN: 8716758006516.