‘Doelgericht leven’ redde mij van zelfmoord

0
74
De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps won de afgelopen nacht zijn 20e en 21e Olympische gouden medaille, waardoor hij de meest succesvolle Olympiër aller tijden is. Maar, er waren momenten waarin de 31-jarige niet meer wilde leven, vertelde de sportman de tv zender ESPN uit Connecticut in de Verenigde Staten. Het boek ‘Doelgericht leven’ van Rick Warren uit Lake Forest in Californië gaf hem nieuwe levensmoed.

In 2014 ging hij door een ernstige crisis zei Phelps. Nadat hij door de politie was aangehouden met 1.4 promille alcohol werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Hij moest naar een afkickkliniek.

Terugkijkend zegt hij: “Ik dacht dat de wereld beter zou zijn zonder mij. Ik wilde mijn leven beeindigen.” In de afkickkliniek las hij Warren’s boek ‘Doelgericht leven’. Dat gaf hem nieuwe hoop. De inhoud sprak hem zo aan dat hij andere patiënten gedeelten uit het boek voorlas. Die gaven hem vervolgens de bijnaam ‘Prediker-Mike’. ‘Doelgericht leven’ werd meer dan 52 miljoen keer wereldwijd verkocht.

Commentaar Uitdaging
Soms zijn wij jaloers op succesvolle of rijke mensen omdat we denken dat zij gelukkiger zijn dan wij. Het tegendeel is vaak waar. Jezus zei: Het is gemakkelijker, dat een kameel gaat door het oog van een naald dan dat een rijke (of succesvolle) het Koninkrijk Gods binnengaat (Mattheus 19:24).
Gerard