De reis heeft me bewust gemaakt

0
89
Martijn Schilder reisde afgelopen zomer naar Budaada in Oeganda. “De reis naar Budaada was voor mij een bijzondere ervaring. Het heeft mij meer bewust gemaakt van hoe goed wij het hier in Nederland hebben.”

“Daarnaast ben ik gaan inzien dat de mensen daar ontzettend gelukkig zijn met wat ze hebben. Kinderen spelen met de bladeren van de bomen, lege drinkflesjes en zelfs ons afval was goed genoeg om er plezier mee te maken. Dit ontroerde me, omdat ik door mijn beroep als leerkracht zie dat de kinderen in Nederland veel minder tevreden zijn met wat ze hebben. Dit is weer genoeg reden om ook met de kinderen in mijn groep, de ervaringen die ik daar heb meegemaakt te delen. Een aardrijkskundeles over bijvoorbeeld drinkwater is al reden genoeg, om mijn foto’s erbij te pakken en de kinderen te laten zien hoe het in Budaada er aan toe gaat. De kinderen zijn er erg van onder de indruk.

Vorige week kregen we foto’s van het nieuwe schoolgebouw, waarvan we de muren hebben neergezet en waar ze na ons vertrek nog mee bezig zijn geweest om de vloer en het dak te leggen. Dit was voor ons als groep na een half jaar weer een gevoel van geluk en dankbaarheid dat onze reis naar Budaada echt resultaat heeft opgeleverd. Als groep hebben we gelachen, gehuild, gestreden en getroost. We danken God dat we veilig en gezond terug mochten keren in Nederland en we danken Hem voor de mooie gebeurtenissen, ervaringen en ontmoetingen.”

Wil jij aankomende zomer verder bouwen aan de nieuwe school? Een bijzondere ervaring beleven? Met een groep lachen, huilen en strijden? Ga mee op werkvakantie naar Budaada. Meld je aan. Wij zijn ook nog op zoek naar een reisleider!

http://www.livingstonereizen.nl/