Onderweg naar zwaarst getroffen gebied op Sulawesi

0
168
Namens ZOA is Mona Saroinsong, noodhulpcoördinator Indonesië bij World Renew, als ‘verkenner’ op weg naar het aardbevingsgebied op Sulawesi. Op Lombok en Sulawesi werkt ZOA nauw samen met partnerorganisatie World Renew.

Ze hoopt snel aan te komen in Palu. Deze stad ligt in het zwaarst getroffen gebied in Indonesië. De weg erheen is lang: door de tsunami en aardbevingen zijn belangrijke verbindingswegen en vliegvelden beschadigd of vernietigd.

Mona is van oorsprong Indonesische en is opgegroeid in dit zwaar getroffen gebied. Hierdoor heeft zij goede contacten met de protestantse kerk in een nabijgelegen stad. Tijdens haar bezoek zal ze de mogelijkheden tot hulpverlening in kaart brengen. Door de chaos die momenteel heerst in de verwoeste gebieden wordt het internationale hulpverleners nog afgeraden af te reizen naar het Indonesische eiland. De inzet is om vrijdag een eerste distributie te doen in dit gebied.

De roep om hulp wordt steeds groter. Veel mensen wonen in moeilijk bereikbare gebieden waar de mensen door hun voorraden eten en schoon drinkwater heen zijn. Ook is er behoefte aan tenten en dekens voor de eerste opvang. Op dit moment kunnen we nog niet veel meer doen dan hulpverlening voorbereiden en bidden voor de mensen in de getroffen gebieden die huis, haard en geliefden zijn verloren.

Bid en help jij ook mee?

ZOA zet zich samen met het Christelijk Noodhulpcluster in om de slachtoffers op Sulawesi niet in de steek te laten. We zorgen onder andere voor voedsel, schoon drinkwater, onderdak en medische hulp. Help je mee met een gift?