Recordbedrag van 100.000 euro opgehaald met Vrouwen lopen voor Vrouwen

0
179
Renate: “God heeft mij vanuit een diep dal geholpen. Ik ben een levend getuigenis van het verschil dat gemaakt wordt.”

2018 is een jaar van records voor Vrouwen lopen voor Vrouwen. Niet eerder bracht het evenement zoveel vrouwen op de been, in heel Nederland. Met de negen tochten van Dordrecht tot Groningen is ruim € 102.000,-  opgehaald voor De Hoop en Terwille. Hiermee worden kwetsbare vrouwen geholpen, zoals Renate: “God heef mij vanuit een diep dal geholpen.”

Getuigenis met kracht
Tijdens elke tocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen vertelde een oud-cliënte van De Hoop of Terwille haar levensverhaal. Renate deed haar verhaal bij de wandeltocht in Zwolle. “Ik vind het mooi om met mijn verhaal anderen te bemoedigen. Uit eigen ervaring kan ik vertellen hoe God mij vanuit een diep dal geholpen heeft mijn leven te veranderen. Eerst was ik cliënte van De Hoop, nu ben ik in opleiding tot ervaringsdeskundige bij De Hoop. Ik ben een levend getuigenis van het verschil dat gemaakt wordt. Met mijn ervaring kan ik anderen weer helpen.”

Wandelen en rennen
Dit jaar werden zes wandeltochten gehouden: een stadswandeling in Dordrecht, een wandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn, een tocht door de polders rondom Maassluis, een zomerwandeling in het waterrijke Zwolle en een wandeling door de duinen bij Ouddorp. Het jaar werd afgesloten met een herfstwandeling op 10 november op de Drentse heide. De wandelaars legden met elkaar 5576 kilometer af. Na afloop werden zij in de watten gelegd met een lunch of high tea.
Onder de slogan ‘Ren voor haar leven!’ werden er ook twee ladiesruns gehouden, in Groningen en in Dordrecht. Nieuw was dit jaar de Kidsrun in Dordrecht. Er deden 28 kinderen mee en samen haalden zijn ruim € 1800 op.

Hulp aan kwetsbare vrouwen
De kleinschalige evenementen slaan aan door hun bijzondere sfeer: sámen als vrouwen in actie voor andere vrouwen die het nu zwaarder hebben dan jij.  Met de opbrengst worden kwetsbare vrouwen geholpen bij De Hoop en Terwille. De Hoop vangt verslaafde moeders op, mét hun kind. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen. Deelneemster Nelleke: “Als je ziet wat zij hebben meegemaakt, kunnen wij wel even een paar kilometer zwoegen voor hen.”

Wil je in 2019 meedoen met Vrouwen lopen voor Vrouwen?
Kijk op vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Op Facebook staat nog een leuke video.