Schepen Bijbel Expo BEZ verdwijnen

0
25
De tot nu toe voor de zogenoemde Bijbel Expo gebruikte schepen van de Belgische Evangelische Zending (BEZ) worden uit de vaart genomen en verkocht. Maar daarmee verdwijnt niet de Expo, volgens de organisatie een adequaat evangelisatiemiddel, zegt daarvoor verantwoordelijk coördinator Matthias Valenta, die ook als gemeentestichter in Deinze werkt.

De schepen werden verhoudingsgewijs te weinig gebruikt, wat niet meer opwoog tegen de kosten van onderhoud. De Expo, bestaande uit allerlei materialen rond de inhoud van de Bijbel, wordt in het vervolg in zalen en kerken gehouden. Voor het vervoer daarheen en de opslag wordt een wagen aangeschaft.

Na tien jaar is overigens veel materiaal wel wat verouderd, vindt Valenta. Er vindt nu een aanpassing plaats. Er komen nieuwe computers. “Bijna alles wordt vernieuwd, alleen de oude Gutenberg drukpers blijft”, zegt hij. De kasten waarin allerlei artikelen zijn uitgestald worden door modernere exemplaren vervangen, er komen grote flatscreens met touchscreen-optie. In mei moet alles rond zijn.