Twee boeken bij 100 jaar BEZ

0
84
Twee jubileumboeken geeft de Belgische Evangelische Zending uit ter gelegenheid van het binnenkort te vieren honderdjarige bestaan. Volgend jaar komt ‘Uw Woord is de Waarheid’ van Henk van Dorp uit, maar nu al verschijnt een kortere versie ‘#pray4Belgium’, tien verhalen over pioniers en visionairs uit verleden en heden. “Een lichtere versie”, noemt de auteur zelf die laatste uitgave.

Het eerste boek is volgens hem dikker, gedetailleerder en diepgaander. “Het vertelt het verhaal over 100 jaar BEZ-geschiedenis en is meer een exemplaar voor de echte zendingsliefhebber. Het tweede boek is beperkt tot tien getuigenissen, waardoor het voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig is om te lezen.”

Het is informerend en gaat over wat God doet vandaag in België. Er bestaan overigens wel meetr boeken over de BEZ, maar die waren volgens hem vooral voor de Amerikaanse en Engelse achterban of behandelen een bepaalde periode in de geschiedenis van de BEZ. “Tot nu toe bestond er geen enkel Nederlands- en Franstalig boek waarin de totale BEZ-geschiedenis duidelijk wordt beschreven.”

Van ‘post’ naar gemeente
Intussen hebben Corneel en Lia Crezee na 25 jaar de post Hoogstraten, waarvoor zij eindverantwoordelijk waren, als zelfstandige gemeente overgedragen aan drie oudsten. De gemeente behoort nu tot de Vrije Evangelische Gemeenten, die er 31 heeft in België. Het echtpaar Crezee heeft een kwart eeuw de zelfstandigheid als het ware voorbereid. “Het is ons verlangen betrokken te blijven bij de bouw van Zijn Koninkrijk in België”, zegt het.