GlobalRize noteert 25.000e cursist online bijbelcursus

0
165
Deze week is de 25.000e cursist aan de gratis online bijbelcursus van GlobalRize begonnen. Het aantal inschrijvingen van over de hele wereld voor de bijbelcursussen van GlobalRize neemt steeds sneller toe. De laatste tijd komen er meer dan 2.000 nieuwe cursisten per maand bij. Elk van deze cursisten heeft een mentor toegewezen gekregen die de vragen nakijkt en met de cursist in gesprek gaat. Ruim de helft van de cursisten volgt een Engelse cursus. Andere talen waarin cursussen gegeven worden zijn onder andere Spaans, Frans en Nederlands.

Ongeveer 300 van de deelnemers aan de Engelse cursussen komen uit de Arabische wereld. Uit onderzoek bleek echter dat de meeste van deze cursisten gastarbeiders in de Arabische wereld waren. Toch is er ook in de moslimwereld grote behoefte aan duidelijke uitleg van het Evangelie. Dat blijkt onder andere uit de Bengali cursus van GlobalRize: 80% van de deelnemers is moslim.

Daarom gaat GlobalRize nu ook een eerste cursus in het Arabisch aanbieden. Gekozen is voor een uitleg van het Evangelie aan de hand van de Jezusfilm. Deze film is in 18 verschillende Arabische dialecten beschikbaar. Elk filmfragment wordt gevolgd door een aantal vragen. We verwachten dat dit team binnen een jaar met enkele duizenden moslims contact zal hebben over het Evangelie.

De sterke groei vraagt om meer vrijwilligers die willen chatten en studenten kunnen begeleiden.

Voor meer informatie kijk op www.globalrize.nl