Kerk in Actie lanceert korenindekerk.nl

0
83
Kerk in Actie heeft het platform korenindekerk.nl gelanceerd waarop plaatselijke kerken samenzangavonden, koorconcerten en klassieke en instrumentale concerten aan kunnen bieden. Het platform biedt ook koren de mogelijkheid om hun concerten te promoten, en is een doorvertaling van zingenindekerk.nl dat vooral gericht is op christelijke bands en artiesten.

Zingenindekerk.nl startte twee jaar geleden en is sindsdien uitgegroeid tot een platform wat voorziet in missionaire activiteiten en plaatselijke gemeenten helpt bij het organiseren van muzikale evenementen. Zo kan er gratis gebruik gemaakt worden van een reserveringstool en zijn er mogelijkheden om sponsoring aan te vragen voor bestaande events.

Inmiddels hebben zo’n 100.000 mensen één of meerdere evenementen bezocht. Daarnaast is er in twee jaar via het initiatief meer dan € 500.000,- opgehaald voor diaconale en missionaire doeleinden.

Koren in de Kerk
Artiesten, muzikanten en nu ook koren kunnen gebruik maken van dit platform om concerten te promoten, want naast zingenindekerk.nl dat zich op gospel, theatervoorstellingen en kinderconcerten is nu ook korenindekerk.nl live. Technisch gezien is het hetzelfde platform, maar er is gekozen voor een andere uitstraling en inhoud. Korenindekerk.nl richt zich op het aanbod van samenzangavonden, koorconcerten en klassieke en instrumentale concerten. Zowel plaatselijke gemeenten kunnen deze website gebruiken om muzikale evenementen aan te kondigen, maar ook particuliere initiatieven die tijdens hun concert donateurs willen werven voor Kerk in Actie kunnen dit platform gebruiken.

Door de verbreding van type concerten denkt Kerk in Actie bezoekers beter te bedienen en dat er meer concerten worden bezocht. “Ik nodig mensen van harte uit om een kijkje te nemen op onze websites. Momenteel staan op beide platforms meer dan 100 events verspreid over het hele land”, aldus Jakob Sijbersma, coordinator van koreninderkerk.nl.