Website ‘ik-wil-euthanasie’ vernieuwd

0
197
IkzoekGod.nl heeft in samenwerking met Jesus.net de website ik-wil-euthanasie.nl volledig vernieuwd. De reden is dat er elk jaar weer een stijging te zien is in het aantal mensen dat kiest voor euthanasie. IkzoekGod.nl wil mensen de weg wijzen naar een waardig leven. De website ik-wil-euthanasie.nl is nu nog beter vindbaar en toegankelijker.

IkzoekGod.nl gaat sinds februari 2013 online gesprekken aan met mensen die euthanasie overwegen. Na vijf jaar was de site toe aan een revisie, omdat steeds meer mensen aan euthanasie denken en via internet op zoek zijn naar antwoorden. IkzoekGod.nl heeft samen met Jesus.net gewerkt aan een nieuwe website over de veelgestelde vragen op Google over euthanasie. Op de website staan interviews met professionals en ook is er een videoserie die aan het denken zet.
 
Nooduitgang
Psychiater Bart van den Brink stelt: ‘Euthanasie is als een nooduitgang uit het leven. Hoe langer je eraan denkt, hoe minder je nog van de realiteit om je heen ziet. Het is belangrijk dat er een gesprek op gang komt over de hulpvraag achter euthanasie: Wat maakt dat iemand euthanasie wil?’ Mensen kunnen via de website contact opnemen met getrainde vrijwilligers, die een open en eerlijk gesprek durven aangaan.
 
Beweging
IkzoekGod.nl is helpt mensen online in hun zoektocht naar God. Websites en landingspagina’s bieden online zoekers laagdrempelige informatie aan over het christelijk geloof en er zijn blogs, geloofsverhalen en online cursussen te vinden. Er is ook een Facebookpagina waar dagelijks inspirerende berichten geplaatst worden.
 
Agapè
IkzoekGod.nl is onderdeel van Agapè. Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. IkzoekGod is een organisatieonderdeel van Agapè. Andere onderdelen van Agapè zijn de bewegingen Athletes in Action, Streetlink, StudentLife en de hulpverleningsorganisatie GAIN. Daarnaast is IkzoekGod.nl partner van Jesus.net, een overkoepelende organisatie die meer dan 80 internationale partners heeft, in 33 talen.
 
Link naar de website van ik-wil-euthanasie.nl
Link naar de website van IkzoekGod.nl
Link naar de website van Agapè
Link naar de website van Jesus.net