Eindelijk visum voor kinderwerkers Brazilië

0
143
Meer dan een jaar hebben ze er op moeten wachten, maar nu hebben de zendelingen Bernard en Suzanne Cloosterman eindelijk een visum om naar Brazilië te gaan. Het is twee haar geldig. Donderdag (7 mei 2015) zijn zij terug gevlogen naar dat land, waar zij sinds september 2013 woonden en werkten in het kindertehuis van Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië. Zij werken onder de koepel van Filadelfia Zending.

“Wij hebben allebei een groot verlangen om te zorgen voor kinderen in nood”, zeggen ze. “Er zijn duizenden kinderen op de wereld die geen vader en moeder hebben, die voor hen kunnen zorgen. Zij worden aan hun lot overgelaten, zwerven overdag en soms ’s nachts op straat en komen in aanraking met drugs, criminaliteit en prostitutie. Toen we een aantal jaren geleden ontdekten dat wij zelf geen kinderen konden krijgen, heeft God een verlangen in ons hart gelegd om een vader- en moederfiguur te zijn voor deze kinderen. God bepaalde ons bij Brazilië.”

Vorig jaar moesten zij terug, wegens het eindigen van hun visum. Op 3 maart 2014 kwamen ze in Nederland aan en anderhalve maand later, op 16 april 2014, konden zij een aanvraag voor een nieuw visum indienen. Op 20 april van dit jaar kregen zij eindelijk toestemming opnieuw naar het zendingsland te gaan. Die autorisatie betekent dat het Braziliaanse consulaat het visum eindelijk in orde kon maken. Zij konden vrijdag 1 mei de papieren ophalen.

Het kindertehuis ligt behoorlijk ver van de bewoonde wereld af. Een voordeel is dat allerlei kwaadwillende personen er niet in de buurt komen, maar een nadeel is dat men er niet gemakkelijk weg komt. Voor de gewone dingen als boodschappen doen, kerk- of doktersbezoek is het echtpaar Cloosterman van goed transport afhankelijk. Het kindertehuis heeft wel een busje, maar dat is daar niet voor bedoeld en ook niet altijd beschikbaar. Daarom wordt actie gevoerd voor een auto voor het paar, die in Brazilië rond € 2.500 kost. Bernard en Susanne zoeken 250 mensen die ieder een tientje willen storten. www.filadelfia-zending.nl