Project Gospel Recordings Indonesië

0
89
Gospel Recordings Nederland steunt de productie en verspreiding van audio-opnamen om het Evangelie in Indonesië te verkondigen. Dat gebeurt mede op grond van de historische band die Nederland met de voormalige kolonie – sinds 1945 de Republiek Indonesië – heeft.

De grootste archipel ter wereld heeft 17.508 eilanden en is 5.150 km lang. Met een populatie van 258 miljoen mensen is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld, met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Er zijn meer dan 500 stammen, die meer dan 1000 talen en dialecten spreken. De nationale taal is het Bahasa Indonesia. Elke stam heeft zijn eigen taal, kleding, cultuur, kunst en speciale voeding. De belangrijkste religies die de overheid toelaat zijn de islam, het christendom (katholieke en protestantse), hindoeïsme, boeddhisme en traditionele religies.

Voor 2017 zijn bij Gospel Recordings opnames in zeven talen gepland en daarnaast verspreiding van 500 cd’s met vorig jaar gemaakte opnames in de Lematang taal. Ook worden Sabers (opwindbare mp3-spelers) gedistribueerd met boodschappen in lokale talen van 14 stammen in West-Papoea. Via diverse kanalen hoopt GR in totaal € 15.000 te ontvangen, onder meer van Nederlandse donateurs.