OVER

Redactie Uitdaging

'Yes!! we did it.'

Wat hebben we dan gedaan?
We hebben, als compleet nieuw team, het eerste jaar erop zitten! In december 2018 hadden we nog helemaal geen idee welke kant het met Uitdaging op zou gaan. We reageerden allemaal spontaan op de mededeling van oprichter en hoofdredacteur Leo Habets dat hij, gezien zijn ziekte, moest stoppen met de krant en website.

Team Uitdaging

Met een team van zo'n 20 redactieleden zijn we in september 2018 samen in het diepe gesprongen. In de loop van het jaar zijn er nog bijna 10 nieuwe leden toegevoegd aan het team dat schrijft voor de krant en de website. Wij zijn zeer dankbaar voor hun genereuze en onbaatzuchtige inzet voor Uitdaging. Zij hebben zich zonder een vergoeding te vragen ingezet om interessante artikelen voor de lezers van Uitdaging te schrijven.

Ruimte te kort

Eigenlijk komen we in de krant nu al ruimte te kort om alle ingezonden artikelen te publiceren en moeten we tijdens het opmaakproces steeds weer moeilijke keuzes maken. Wij zouden wat dat betreft dan ook heel graag in omvang en/of frequentie willen groeien om onze lezers nog meer mooie artikelen voor te kunnen schotelen.

Team Uitdaging

Theo Boer - Jaap Booij - Johan Bos - Heidi Bronkhorst - Jo van Dorp - Marie van der Feen - JP van de Giessen - Wilbert de Goei - Klaas de Jong - Dick Koos - Bram Krol - Klaas Kuijper - Ymkje Kuipers - Arie-Jan Mulder - Alfred Muller - A. ten Napel - Esther Noordermeer - Wietske Noordzij - Roel Ottow - Rineke Peterson - Marco van Putten - Henk de Ruijter - Jan Smit - Leon van Steensel - Jacco Stijkel - David Uijl - Conny Vos - Henk van der Wijngaard - Don Zeeman - Koos van der Ziel.

Contact redactie

De redactie is met een mailformulier op de website bereikbaar. Stuur s.v.p. daarmee uw nieuwstips en vragen naar ons in.

© 2020 Stichting Uitdaging

Het bestuur van stichting Uitdaging houdt zich het recht voor advertenties voor de krant te weigeren en reacties op de site te verwijderen die niet stroken met de doelstelling.
Bij reacties op de site wordt met name gedacht aan:
• Grove reacties
• Beledigende reacties
• Afbrekende discussies
• Reacties waarin men zichzelf probeert te profileren en/of te 'preken'.
• Promotie van materialen of evenementen.

Redactie zoekt versterking

De redactie van Uitdaging kan nog steeds versterking gebruiken. Wij zoeken met name mensen die goede (nieuws)artikelen kunnen schrijven én nieuwe recensenten, voor zowel de krant als de website.

• Ben jij iemand die het leuk vindt om mensen te interviewen over een breed scala aan onderwerpen? Kun je vervolgens een aansprekend en boeiend artikel schrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zijn vooral op zoek naar mensen die een idee van de hoofdredactie kunnen omzetten in een goed verhaal. Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen ideeën te komen. Journalistieke ervaring is een pré, maar is niet per se noodzakelijk. Goed kunnen schrijven wel.

• Zowel in de krant als op deze website verschijnen veel recensies van boeken. We zoeken met name iemand die boeken kan recenseren op het gebied van relaties en /of romans. Het gaat vanzelfsprekend om christelijke boeken. Belangrijk is dat je goed kunt aangeven waar het boek over gaat en wat de sterke en mindere kanten zijn.
• Dagelijks wordt deze website ververst met nieuws. De redactie van de website zoekt hiervoor versterking. Het gaat met name om actuele berichtgeving. Dus om het verzamelen van geschikte berichten, maar ook om het maken van unieke content.
Uitdaging is een evangelische krant. Voorwaarde is dus wel dat je overtuigd christen bent en achter de missie van Uitdaging staat om christenen te informeren en te bemoedigen. Werk voor Uitdaging is op vrijwillige basis. Wel krijg je ondersteuning van een professional in het journalistieke vakgebied. En je maakt onderdeel uit van de groeiende club mensen die Uitdaging maakt.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie?
Mail dan naar de redactie!

Abonneren

De krant Uitdaging en de website worden de lezers en bezoekers gratis aangeboden. U kunt zich op Uitdaging abonneren door u op deze website in te schrijven.