Kraak de code en verdien 250 euro voor jouw kerk of goede doel!

Een bij Uitdaging bekende ondernemer stelt dit bedrag beschikbaar voor degene die hier als eerste in slaagt. Geen makkie, maar met een beetje Bijbel-, landen-, internet- en cijferkennis gaat het je vast lukken… Houd de papieren uitgave van Uitdaging (nummer 444, mei 2023) bij de hand en kraak die code!

1) Datgene wat op pagina ‘The Search’ in het blad het meest in het oog springt, kan je doen denken aan een vers uit de bergrede (Mt). Het cijfer van dat vers leidt je naar een pagina in het blad.

2) Die pagina brengt je naar een land. Daar is een museum – sinds een paar jaar – dat gewijd is aan de meest bekende inwoner van dat land (leefde al een heel poosje geleden). Dit museum vind je in de hoofdstad, vlakbij het Ministerie van Financiën. Bezoek de officiële website van het museum, zet de taal op Engels, en vind een pagina die ‘Greetings’ heet. Daar vertelt de directeur hoeveel professionele medewerkers het museum ruim telt.

3) Dat aantal leidt je naar een psalm. Lees die psalm in de HSV en onthoud het laatste woord.

4) Het aantal letters van dat woord staat gelijk aan een paginanummer in het blad. Op die pagina tel je in de gewone tekst de woorden tot je opnieuw bij het aantal letters bent van het slotwoord uit de Psalm. Het woord dat je nu gevonden hebt, vind je ook in het bijbelgedeelte in de overdenking in het blad. Zoek dit op in de HSV en tel vanaf dat woord door naar het vierde volgende woord. Dát woord vind je vaak in de bijbel, alleen al in het NT meer dan 100 keer. Streep uit dit veel voorkomende woord 5 letters weg om de naam van een dier over te houden. Tel de letters van deze dierennaam bij elkaar op volgens het principe A=1, B=2, etc. Tel bij de uitkomst hiervan het volgende op: 1/5 deel van het aantal museummedewerkers uit punt 2. Dat sommetje leidt je opnieuw naar een pagina in het blad. Hou vol, je bent er bijna…

5) In de vetgedrukte eerste alinea op die pagina vind je een getal dat je naar een andere pagina in het blad leidt. Op die pagina vind je de naam van een land. Gebruik de Engelse schrijfwijze van het land en pas hier op een bepaalde manier deze sleutel op toe: (0-17+18+2-6-5-18-19+6-10). Doe je dit goed, dan heb je de code.

6) Ga naar uitdaging.nl/answer444 waar je wordt gevraagd om een wachtwoord in te vullen. Vul hier jouw gevonden code in (kleine letters). Alleen als jouw code goed is, kom je de pagina binnen en krijg je verdere instructies.

7) Heel veel succes!