Sciencefiction wordt werkelijkheid

0
92
Robots die de wereld overnemen. Het lijkt op sciencefiction, maar dat is het niet. Kunstmatige intelligentie en andere technologieën spelen een steeds grotere rol in ons leven en kunnen onze samenleving op korte termijn fundamenteel gaan veranderen. En dat is iets wat nog lang niet iedereen in de gaten heeft.

Die boodschap vertellen ondernemers, wetenschappers en experts in de documentaire Do You Trust This Computer. De film is verplichte kost voor eigenlijk iedereen, vindt entrepreneur Elon Musk. Hij zorgde er daarom voor dat de documentaire dit weekend gratis te bekijken is. “Deze technologieën gaan ons leven beïnvloeden op goede en slechte manieren. Ik betaal zodat iedereen deze film kan zien.”

“In de documentaire wordt duidelijk uitgelegd wat de donkere kant is van alle ontwikkelingen die bezig zijn”, zegt trendwatcher en tech-deskundige Jarno Duursma. Neem bijvoorbeeld killer drones, voorspellende software of sociale kredietsystemen. Het zijn dingen die rechtstreeks uit films lijken te komen, maar ondertussen al in gebruik zijn of binnen enkele jaren kunnen worden gerealiseerd.

Klik hier om de documentaire te zien!
Bron NOS