Ex-ISIS sympathisant getuigt van Jezus

0
147
In de documentaire ‘In His Footsteps’ van de organisatie The Last Reformation vertelt Rita Chaima hoe zij als moslim werd opgevoed en al jong worstelde met zelfmoordneigingen. Ze deed drie keer een poging zichzelf te doden. “Ik zag een gewelddadige wereld en wilde daar eigenlijk niet bij horen”, zegt ze. “Ik gebruikte drugs, rookte en wilde mijzelf vernietigen.”

Op een gegeven moment werd zij zo kwaad dat zij zich bij ISIS in Syrië wilde aansluiten. “Ik haatte mensen die geen moslim waren en wilde die vermoorden.” De door ISIS uitgezonden video’s inspireerden haar. “Ik hield ervan hen te zien bloeden. Ik zag video’s van onthoofdingen en genoot ervan.”

Ten gebeurde er iets anders. Haar moeder kreeg een stapel gratis boeken voor haar dochter, waaronder een Bijbel. Zo ontmoette Chaima de Here Jezus. “Ik begon de Bijbel te lezen om christenen te bewijzen dat zij fout zaten. Maar ik zag het zelf verkeerd. En de genade van Jezus Christus raakte mij aan. Ik las dingen  als ‘bid voor uw vijanden’, ‘heb die lief’ en was zelf iemand die hen wilde doden. Intellectueel wilde ik Jezus niet aannemen, maar de Here Jezus  begon in mijn hart te werken.”

Zij kon Zijn liefde niet weerstaan en besloot Hem te volgen. Toen zij dat aan haar familie vertelde, werd zij verstoten. Haar familieleden zeiden niet meer met haar te willen spreken en maandenlang leefde zij alleen in haar kamer. “Als in een gevangenis.”

Dat zou haar voorheen in een depressie hebben gebracht, maar deze keer niet. Zij begon intensief in de Bijbel te lezen “Jezus was bij me en bemoedigde mij. De Heilige Geest was er. Ik voelde het en wist het.” De moslimfamilie verliet haar helemaal, maar haar verhaal eindigde niet. Toen het tijd werd dat zij zich liet dopen, gebeurde er iets bovennatuurlijks. “Ik kan mij niet goed meer herinneren wat ik deed. Ik moest de video van mijn doop zien. Ik leek volslagen gek. Maar het was een demon die gek was, niet ik zelf. Ik schopte Jon die mij doopte.”

Zij begon tegen hem te schreeuwen, maar hij ging gewoon door en gebood de demon te vertrekken. Toen kwam er rust in vrede over haar en rust in haar lichaam. Ze werd uiteindelijk bevrijd en gedoopt in de Heilige Geest. “Na de doop, was het alsof een zware last op mij was verdwenen. En ik raakte opgewonden om discipelen te maken. Ik begon iedereen over Jezus te vertellen, zelfs degenen die mij tot terrorisme leidden. Ik wilde die zien en tegen hen zeggen dat zij volkomen verkeerd bezig waren. En dat ik hen lief had.” Zij reist nu samen met evangelist Peter Ahlman en andere christenen om overal gaar getuigenis te doen klinken.