ISIS kondigt aanslagen tijdens kerst aan

0
106
De ‘digitale’ geheime dienst Blackops Cyber heeft op het darknet, wat vooral gebruikt wordt door criminelen, beelden en berichten onderschept die erop wijzen dat de islamitische terreurbeweging ISIS rond de kerst nieuwe aanslagen in Europa gaat plegen. De jihadisten dreigen tevens opnieuw met aanslagen op het Vaticaan, de paus, en christenen in het algemeen.

Op een van de beelden is een donkerbruine figuur met capuchon te zien, die over een knielende kerstman gebogen staat. Begeleidende tekst in Engels, Frans en Duits: ‘Spoedig, tijdens jullie feestdagen.’ Op de achtergrond is een winkelcentrum in de Regent’s Street in Londen te zien.

Blackops Cyber wilde niet meedelen hoe ze de foto van het ‘Army of Mujahideen’ precies hebben onderschept, behalve dat deze afkomstig is uit een ISIS chat op het darknet, en afkomstig is van ene dr. Almani. Die heeft dezelfde naam als een inmiddels verboden profiel van een moslim op Twitter.

Diverse inlichtingendiensten hebben het afgelopen jaar bevestigd dat er naar schatting inmiddels enkele tienduizenden jihadisten vermomd als vluchteling in Europa zijn, waarvan vele duizenden (potentiële) terroristen. Eind vorig jaar riep ISIS moslims in Europa op om Europese kerstmarkten in ‘bloedige slachtvelden’ te veranderen.

6 Syrische asielzoekers gearresteerd, planden aanslag op kerstmarkt Essen
In diverse Duitse steden zijn gisteren 6 vermoedelijke ISIS leden gearresteerd die volgens de Hessische Rundfunk een aanslag op de kerstmarkt in Essen hadden gepland. De mannen zijn tussen de 20 en 28 jaar oud en verblijven sinds 2014 en 2015 als ‘Syrische asielzoeker’ in Duitsland. De New York Times bericht dat de zes moslims wapens en explosieven in hun bezit hadden.

Vorig jaar reed op 19 december de Tunesiër Amis Amri met een gestolen vrachtwagen een kerstmarkt in Berlijn overhoop, waarbij 12 doden en 56 gewonden vielen. Kort voor zijn terroristische daad had Amri een video gemaakt waarin hij trouw zwoor aan ISIS. Amri was enkele jaren daarvoor uitgezet door Italië, maar weer teruggenomen omdat dat land hem weigerde.

Ook Vaticaan, de paus en christenen bedreigd met aanslag
IS heeft ook het Vaticaan opnieuw met een aanslag bedreigd. Op een website van de islamisten werd een propaganda foto geplaatst van een moslim die met een auto op hoge snelheid op de Sint-Pietersbasiliek afrijdt. Enkele dagen later verscheen een plakkaat waarop alle ‘kruisdragers’ (christenen) worden bedreigd, en een onthoofde paus Franciscus is te zien.

Bron: Xander Nieuws