Belangrijk?

0
34
Onze echte waarde ligt in ons binnenste!

Door Leo Habets

Eens was ik uitgenodigd om te spreken voor een selecte groep politici en zakenmensen in hotel Beau Rivage in Genève. Ik bevond mij in goed gezelschap. Andere sprekers waren onder meer de Amerikaanse Secretary of Agriculture (zeg maar de minister van landbouw) en de voorzitter van de Zwitserse Bundesraad. Het hotel was navenant: stijlvol, luxe, en duur. De toenmalige koning Hoessein van Jordanië bracht er net een korte vakantie door. Eerlijk gezegd begon ik mij een beetje belangrijk te voelen. Zeg nou zelf: hoeveel mensen hebben met Koning Hoessein onder één dak geslapen?

De volgende dag moest ik spreken voor een studentengroep in Birmingham, Engeland. Laat in de avond kwam ik aan bij een oud kasteel, dat verbouwd was tot een soort jeugdherberg. Er waren veel meer deelnemers gekomen dan men verwacht had. En o ja – het spijt ons zeer – de organisatoren hadden vergeten dat de spreker ook moest slapen. Er was geen plaats voor mij. Goede raad was duur. Uiteindelijk werd nog ergens een matras gevonden. Die werd in een grote bezemkamer gelegd. Daar kon ik rustig slapen. Omdat het eten allemaal op was, kreeg ik op een bordje twee stukken brood mee.

Voor het slapen gaan at ik een van de broden op. De volgende morgen was het andere brood echter ook verdwenen. Ik had die nacht bezoek gehad. Muizen of ratten, ik weet het niet.

Al met al was het precies de juiste ervaring om mijn leven weer in balans te brengen. We vinden onszelf vaak zo belangrijk omdat we ons omgeven met dingen die indruk maken. De echte waarde ligt echter in ons binnenste. Hoe denken wij over onszelf, als ‘s nachts het licht uit is en de wereld stil geworden is? Hoe denkt u over uzelf zonder alle franje die u ook om u heen opgebouwd hebt. Staar deze week eens in het donker om daar over na te denken.

==============================================================

De mens ziet aan wat voor ogen is, maar de Heer ziet het hart aan. 1 Samuel 16:7