Anti abortus chef-arts legt werk neer

0
127
De chef-arts van de Capio-Elbe-Jeetzel-Klinik in Dannenberg, Duitsland, Thomas Börner (foto), had enkele weken geleden besloten dat op zijn afdeling geen abortussen meer door hem of de andere artsen van de afdeling zouden worden doorgevoerd. De media, de politiek en organisaties als ‘Pro Familia’ reageerden heftig en uitten harde kritiek op dit beleid. Daarop verwierp de Raad van Bestuur van het ziekenhuis de beslissing van de chef-arts. Waarop deze gelovige christen besloot zijn werk neer te leggen en de kliniek te verlaten.

Hier een reactie van Daniela Städtler, hoofdredactrice van het evangelische persbureau ‘idea’ uit Wetzlar in Duitsland
In Duitsland worden jaarlijks, volgens officiële statistieken, 100.000 embryo’s geaborteerd – waarschijnlijk ligt het aantal niet-gemelde gevallen veel hoger. Meer dan 90 procent van alle ongeboren kinderen met het Down syndroom wordt gedood, omdat de ouders geen gehandicapt kind willen. En er gaat nog steeds geen protest door het land. Embryo’s hebben geen lobby. Maar dat is precies wat nodig is. Een breed debat over het begin van het leven en de waarde van ongeboren kinderen is dringend nodig. De evangelische kerk en de meeste vrije gemeenten zeggen helemaal niets.

Er bestaat geen recht op abortus. Integendeel, het ongeboren kind heeft recht op leven. Het Bundesverfassungsgericht (de hoogste rechterlijke instantie) heeft op 28 mei 1993 besloten dat de Staat zich moet inzetten voor de bescherming van het ongeboren kind en dat de media een opdracht hebben het ongeboren leven te beschermen.

Ik ben blij dat  er zulke moedige en standvastige mensen zijn als Thomas Börner. Zijn houding verdient het hoogste respect.