De Stem van Ongeboren Harten

0
117
De zogeheten pro-life beweging in Chili komt al decennia op voor de rechten van het ongeboren kind, juist omdat deze geen stem heeft en zich onder de allerzwaksten van de samenleving bevindt. En toch heeft de vrouwenbeweging Reivindica een briljante manier gevonden om ongeboren kinderen een stem te geven.

Bewapend met megafoons die werden verbonden aan de buiken van tientallen zwangere moeders liep een vreedzame menigte richting overheidsgebouwen. Het was alsof zij door tromgeroffel werden begeleid, met niemand minder dan hun ongeboren kinderen zelf als de protesterende “herriemakers”.

Op zo’n moment hoef je niets meer te zeggen. Voor het hoorbare leven daarbinnen hoeft niet gepleit te worden. Ongeduldig en gebonden kondigt geboorte zich aan, weerloos en schuldig aan niets meer dan bestaan.

Vanaf 1:50 minuten van de video kunt u dit wonder zelf beluisteren. Voor de rest hoort u niets behalve, hopelijk, uw eigen begrip voor de redenen van zovelen om te blijven strijden voor deze kleintjes.

Deze indrukwekkende video vonden wij op de website van Deo Volente!