Delen geaborteerde kinderen te koop aangeboden

0
285
===============================================================
Opgelet: Bovenstaande video toont een interview – in het Engels – met Dr. Deborah Nucatola, senior director van de Planned Parenthood Federation of America. Er zijn geen beelden te zien van een abortus, of geaborteerde baby’s, maar het interview is zeer schokkend.
===================================================

De afgelopen weken maakte The Center for Medical Progress in de Verenigde Staten een aantal met verborgen camera gemaakte opnames openbaar. In bovenstaande video is te zien hoe vooraanstaande artsen, werkzaam bij Planned Parenthood, vertellen op welke manier delen van geaborteerde kinderen worden verkocht aan bedrijven en laboratoria. Tot in details wordt uiteengezet dat men tijdens de abortus zorgvuldig op de juiste plaatsen het lichaampje kraakt en andere plekken ontziet om een zo groot mogelijke financiële opbrengst te genereren.

Al eerder waren er vermoedens en aanwijzingen voor dergelijke praktijken, maar dit onderzoek met gebruik van een verborgen camera levert daarvoor het onomstotelijke bewijs. Velen reageren geschokt. Zelfs een deel van de Amerikaanse volksvertegenwoordigers die gewoonlijk pro-abortus zijn, sprak hierover afschuw uit. Maar er zijn er ook die het bagatelliseren of zelfs verdedigen, zoals o.a. een woordvoerder van president Obama en de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton.

Planned Parenthood is de organisatie die de meeste abortusklinieken in de VS beheert en ook gelieerd is met de abortusindustrie in veel andere (vooral ontwikkelings)landen. De directeur van de Nederlandse CASA abortusklinieken zit in het bestuur van de International Planned Parenthood Federation, terwijl ook D66 Europarlementariër Sophie in ’t Veld in het Europese Parlement met deze organisatie samenwerkt.

Miljoenen dollars aan overheidssubsidie worden naar Planned Parenthood doorgesluisd. President Obama is een uitgesproken sympathisant van deze organisatie en haar activiteiten. Hij was de belangrijkste spreker op een recent congres, waar hij zijn speech eindigde met “God bless Planned Parenthood” (“God zegene Planned Parenthood”). In Senaat en Congres worden ontwerpen geschreven ‘to defund PP’, om Planned Parenthood zijn fondsen te ontnemen.

Maar niet alleen door de overheid wordt steun verstrekt, maar ook door rijke donateurs. Grote bedrijven waarmee Planned Parenthood op haar website pronkte, brengen nu één voor één naar buiten dat van financiële bijdragen (al lang) geen sprake meer is.

Stichting Schreeuw om Leven is actief om dit nieuws in Nederland naar buiten te brengen. We dringen er op aan dat er in de Tweede Kamer vragen worden gesteld aan de regering over de praktijk van de Nederlandse abortusklinieken. De Europese pro-life federatie OneofUs, waarvan de stichting lid is, is op Europees niveau bezig om deze zaak aan te kaarten.

Bron: Schreeuw om Leven