Duitsland: petitie tegen abortussen

0
120
Hoewel een abortus in Duitsland onwettig is, worden iedere jaar meer dan 100.000 kinderen in de moederschoot gedood. Het Bundesverfassungsgericht, het hoogste gerechtshof in Duitsland, bepaalde in 1993 dat een abortus gedurende de hele zwangerschap als onrechtmatig moet worden gezien. Dit feit is echter nauwelijks bekend of wordt niet serieus genomen, dat schrijft de evangelische nieuwsdienst ideaSpektrum uit Wetzlar.

Het evangelische persbureau is daarom een online petitie (www.aufruf-lebensrecht.de) gestart. Ze schrijven dat ieder embryo in de baarmoeder een onafhankelijke recht op leven heeft dat los staat van het recht van de moeder. Met de petitie wil men de afgevaardigden van de Duitse Bundestag oproepen ervoor te zorgen dat het leven van ongeboren kinderen weer beschermd wordt. Chef-artsen moeten het recht hebben om te bepalen dat er in hun gynaecologische afdeling geen abortussen worden uitgevoerd.

“De Bundestag moet maatregelen nemen die ervoor zorgen dat het grote aantal abortussen drastisch en definitief afneemt. Dit omdat elk ongeboren kind een uniek schepsel van God is, dat een recht op leven heeft.”