25.000 bijbels voor kinderen in India

0
101
Het Nederlands Bijbelgenootschap wil  25.000 kansarme kinderen in India een onvergetelijk kerstcadeau geven: een kinderbijbel in hun taal. Eén kinderbijbel kost € 5,-.

India is ongeveer 95 keer zo groot als Nederland en heeft ruim 1,3 miljard inwoners. Het kastesysteem is officieel afgeschaft, maar de praktijk is anders. Vele miljoenen kastelozen hebben geen kans op een beter leven. Ze gaan zonder achternaam, zonder identiteit, door het leven.

Het Indiaas Bijbelgenootschap zet zich in voor deze armste bevolkingsgroepen.
De kerken in India trekken zich het lot aan van de kasteloze kinderen. In de Bethesda Bible Mission Church zijn de kinderen meerdere dagen per week welkom.

Pastor Lakshmi heeft er naschoolse opvang opgezet en nodigt arme kinderen persoonlijk uit.
‘Het lukt veel ouders niet om goed voor hun kinderen te zorgen. Vaak krijgen ze maar één keer per dag eten. Dat gaat me aan het hart’, zegt Lakshmi.

In de kerk krijgen de kinderen huiswerkbegeleiding en er worden spelletjes gedaan. Samen zingen en luisteren naar bijbelverhalen staat ook op het programma.
‘De kinderen luisteren aandachtig naar de bijbelverhalen’, vertelt de pastor. ‘Ze herkennen zich vaak in bijbelse figuren en vinden het fijn om te horen dat God naar hen omziet. Een eigen kinderbijbel is voor deze kinderen een groot geschenk.’