800.000 handtekeningen voor de VN

0
122
Middle East Concern en Open Doors presenteerden een petitie met 800.000 handtekeningen aan de Verenigde Naties. De petitie – getekend door christenen uit 142 landen – is bedoeld als steun in de rug voor christenen en andere minderheden in Irak en Syrië.

De petitie roept wereldleiders op om christenen en andere minderheden in Irak en Syrië de zekerheid te bieden van het recht van burgerschap, bescherming van religieuze vrijheid, het creëren van menswaardig leven en een kans om een bijdrage te leveren aan verzoening en opbouw van de maatschappij. De oproep is dat alle religieuze en etnische groepen in Irak en Syrië recht hebben op hoop en een toekomst.

De petitie wordt aangeboden door David Curry, de directeur van Open Doors USA, en de twaalfjarige Noeh uit Irak. Noeh heeft zelf de oorlog en verwoesting meegemaakt. Hij keerde met zijn familie terug naar huis en ontdekte dat hun huis door IS was afgebrand en dat alle bezittingen waren gestolen. Noeh is een van ontelbare kinderen die werden gedwongen om te vluchten en niet wisten dat ze ooit weer naar huis konden.

Ruud Kraan, directeur van Open Doors Nederland, reageert verheugd op het grote aantal handtekeningen van de petitie. Kraan: “De oproep aan de VN, ook ondertekend door duizenden Nederlandse christenen, is een belangrijk signaal om de vervolgde kerk te steunen. Open Doors ondersteunt de vervolgde christenen met vele projecten, maar zij hebben ook steun nodig van de overheid in Irak en Syrië en daarbuiten. Ik hoop dat deze petitie landen en leiders aanspoort tot concrete actie voor een goede toekomst voor minderheden in hun land.”