Africa Mercy: 30.000 operaties!

0
100
Mercy Ships heeft een mijlpaal bereikt: op ziekenhuisschip Africa Mercy hebben 30.000 operaties plaatsvonden. Het varende ziekenhuis ligt momenteel in de havenstad Douala in Kameroen.

De Africa Mercy begon in juli 2007 met gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika. Dit schip was de opvolger van de Anastasis. De eerste haven die werd bezocht, was die van Monrovia (Liberia). Sinds die tijd zijn de volgende operaties verricht: mond,- kaak- en aangezichtschirurgie, reconstructieve plastische chirurgie, algemene chirurgie, fisteloperaties, orthopedie en oogoperaties. Concreet gaat het bijvoorbeeld om brandwonden, tumoren, vergroeide benen, gespleten lip, opgezwollen schildklieren, staar en hernia. Deze behandelingen worden uitgevoerd door artsen en ander medisch personeel, die als vrijwilliger aan boord werken.

Op bovenstaande foto heeft een patiënt een oogoperatie achter de rug: de 30.000ste operatie op de Africa Mercy. Deze operatie werd uitgevoerd door dr. Glenn Strauss. Dankzij de trouwe steun van duizenden vrijwilligers, donateurs en sponsors kan Mercy Ships gratis operaties blijven uitvoeren. En meer: de impact van de medische hulp die Mercy Ships geeft, is enorm. Mensen kunnen niet alleen weer lopen, zien en hun handen bewegen. Maar als zij eenmaal thuis zijn, kunnen zij ook weer voor hun gezin zorgen en de kost verdienen; kinderen kunnen weer naar school en spelen. Hun zelfvertrouwen is toegenomen. Zo kunnen we met elkaar meer betekenen voor de allerarmsten op deze wereld. Omdat ieder mens kostbaar is.
 
Africa Mercy
Tachtig procent van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 kilometer afstand van een havenstad. Een schip is een perfect middel om het grootste deel van de wereldbevolking met operatieve zorg te bereiken. De Africa Mercy is daarom een belangrijk instrument om de meest voorkomende ziekten en kwalen in Afrika te behandelen. Het schip is uitgerust met moderne medische apparatuur en faciliteiten om adequate hulp te bieden en operaties uit te voeren. De Africa Mercy is zelfvoorzienend en biedt een beschermde omgeving. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen en bewaking. Het biedt een schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. Kortom, een veilige plek voor onze patiënten en bemanningsleden.