Africa Mercy: vorig jaar 2500 operaties

0
156
Door de bemanning van hospitaalschip Africa Mercy zijn vorig jaar ruim 2500 operaties uitgevoerd. Dat staat in het jaarverslag van Mercy Ships Holland, onderdeel van Mercy Ships International, de organisatie achter het in Afrika medische hulp biedende schip.

Er werd 82 cent van elke euro aan de doelstelling van de organisatie besteed. Tegenover de inkomsten van ruim drie miljoen euro in Nederland, stonden lasten van ruim 2,5 miljoen. Het aantal vorig jaar uitgevoerde operaties bleef achter bij de prognose, omdat met na nog een aantal maanden in de Congo te zijn geweest, vertraging ontstond – afgezien van de enkele maanden Gran Canaria voor onderhoud – door uitbraak van Ebola in enkele Afrikaanse landen.
Daardoor kon het geplande bezoek aan Guinee niet doorgaan en moest bij nader inzien ook van Nigeria worden afgezien.

Het schip voer naar Madagaskar, wat uiteraard eerst moest worden voorbereid. Het keert binnenkort, na een kort verblijf in Zuid-Afrika, daarnaar terug. In Congo werd zes chirurgen en ruim 630 andere medici getraind. Aan boord van het schip bevinden zich 450 bemanningsleden, zijn 5 operatiekamers en 82 ziekenhuisbedden.

De PR en marketing afdeling in Rotterdam is de laatste tijd behoorlijk versterkt om fondsen te werven en het werk van Mercy Ships nog meer bekend te maken.