Evangelisatiestichting bootvluchtelingen opgericht

0
107
De al sinds 2015 in Zuid-Italië werkende evangelist Kees van den Boogaart uit het Limburgse Bunde heeft de stichting Evangelisatie Bootvluchtelingen Italië (SEB Italië) opgericht. “Breng Mijn zonen van ver en Mijn dochters van het uiterste der aarde”, is de tekst uit Jesaja die hem kennelijk inspireerde.
 
Van den Boogaart heeft goede contacten met de aan de Statenvertaling gehechte Gereformeerde Bijbelstichting, die hem van gratis Bijbels voorziet om die te verspreiden. De in Italië aangekomen bootvluchtelingen zitten met honderdduizenden in illegale getto’s en ruïnes, zegt hij.

Bijbel- en lectuurverspreiding is een middel voor het brengen van het evangelie van de stichting. Daarnaast worden vluchtelingen verwezen via flyers naar Bijbelapps en YouTupe-kanalen. Van den Boogaart, die door ziekte nog maar circa 15% van zijn vroegere werkkracht over heeft, doet het werk niet allemaal zelf. Geregeld reizen er teams uit Nederland naar Zuid-Italië. SEB Italië bouwt contacten op met lokale christelijke gemeenten voor de nazorg. Behalve voorzitter Van den Boogaart zelf maken J. M. Blonk (secretaris) en C. A. Kooijman (penningmeester) en C. J. Stouten deel uit van het bestuur.

Van den Boogaart begon als evangelist van de Gereformeerde Bond in Limburg. Hij werd daarheen uitgezonden door hervormde wijkgemeenten in Dordrecht. Zijn opdracht was een gemeente te stichten in Bunde Meersen, wat lukte en waaruit de Christelijke Gereformeerde Gemeente ‘Stem van de Goede Herder’ met een eigen predikant voortkwam. Later werkte hij nog in en om Kerkrade. In 2007 werd hij ziek. “Zieker en zieker”, zegt hij zelf.

In 2014 werd hij via het Journaal getroffen door de nood in Getto Foggia in Zuuid-Italië. Van alle kanten kwam er hulp. Hoewel hij zelf lichamelijk zwak is, blijkt hij toch veel zegen te mogen verspreiden , samen met allerlei teams uit Nederland.