Grote slotconferentie Reinhard Bonnke in Nigeria

0
111
De vooral in Afrika actieve evangelist Reinhard Bonnke, stichter van Christ for all Nations (CfaN) houdt in november zijn laatste campagne in Nigeria. Dat wordt trouwens niet zijn laatste voor heel Afrika. In Lagos hield hij de Nigeria Millennium Crusade, de grootste campagne van CfaN tot dan toe, die vijf avonden duurde. Er kwamen naar zijn zeggen miljoen mensen heen, van wie meer dan de helft (3,4 miljoen) een beslissing voor de Heer zou hebben genomen.

Ook in november verwacht de organisatie weer veel beslissingen als reactie op de prediking van de afscheidsboodschap van Bonnke. Overdag wordt de ‘Passing the Burning Torch Conference’ gehouden voor geestelijke leiders en iedereen die in gemeenten actief is. Bonnke gelooft veel voorgangers en evangelisten uit alle delen van de wereld te kunnen warm maken voor evangelisatie.

Volgens John Darku, Afrika directeur van CfaN’s, wordt de komende campagne er een als nooit tevoren. Er worden een half miljoen nazorgers getraind en er zullen 200 duizend voorbidders zijn. Verder komt er een koor van meer dan 23.000 stemmen en een veiligheidsdienst die 10.000 medewerkers telt, vertelt Darku. “Er is medewerking van alle kerken in het land en we verwachten een grote oogst van mensen die tot Christus komen.”

De komende maanden zal CfaN informatie verstrekken voor mensen de er bij willen zijn. Daniel Kolenda, die naast Reinhard Bonnke spreekt, zegt onder de indruk te zijn van Bonnkes visie. Hij verwacht dat de campagne meer gevolgen zal hebben dan men zich nu kan voorstellen.

Evangelist Bonnke kreeg naar zijn zeggen veertig jaar geleden een visie van God voor Afrika en brandt sindsdien van verlangen om het continent voor Christus te winnen. Sinds zijn bediening begon zouden al 76 miljoen mensen tot Christus zijn gekomen.