Kinderen en jongeren op vakantie via Gave

0
188
Stichting Gave biedt vluchtelingenkinderen de mogelijkheid om mee te gaan met een christelijk zomerkamp en Gave organiseert zelf Multiculturele Jongerenkampen. Een onvergetelijke ervaring en een fijne invulling van de zomervakantie. Een vluchtelingenjongere: “Dit is mijn enige week zonder stress.”

Vluchtelingenkinderen en -jongeren in Nederland leven in moeilijke omstandigheden. Ze groeien op tussen verschillende culturen en hebben te maken met trauma’s uit het verleden. Daarom biedt Gave vluchtelingenkinderen de mogelijkheid om mee te gaan met een zomerkamp georganiseerd door verschillende christelijke kampaanbieders. Voor jongeren organiseert Gave zelf Multiculturele Jongerenkampen. Hier zijn ze even helemaal uit de zorgen en hebben ze een onvergetelijke zomervakantie.

Kinderkampen
Vluchtelingenkinderen (7-13 jaar), wonend in een azc of eigen huisvesting zijn allemaal welkom op de kinderkampen. Verschillende christelijke kampaanbieders bieden via Gave plaatsen aan voor vluchtelingenkinderen: Kaleb, Wegwijzerkampen, Stichting Onvergetelijke Zomerkampen, Camps4Kids en YOY kampen. De aanmelding van de vluchtelingenkinderen gaat via Gave. Met de kampen gaan Nederlandse én vluchtelingenkinderen mee. Samen genieten ze van sport en spel en ontdekken ze Gods liefde.

Multiculturele Jongerenkampen
Vluchtelingen en Nederlandse jongeren van 13-26 jaar komen met elkaar in contact op de Multiculturele Jongerenkampen van Gave. Voetballen met een Afghaan, een Armeen die de Bijbel uitlegt en heerlijk exotisch eten. Op de Multiculturele Jongerenkampen leren jongeren uit diverse werelddelen elkaar en God (beter) kennen. Dat heeft soms grote impact. Milad vertelt: “Mijn hele familie is tot geloof gekomen, het begon allemaal toen ik een Bijbel mee had gekregen bij een jongerenkamp van Gave.”

Aanmelden en meer informatie
Meer informatie, aanmelden of flyers in diverse talen: zie de website van Gave, www.activiteiten.gave.nl/kinderkampen en www.activiteiten.gave.nl/jongerenkampen.