Nederlanders renoveren kinderhuis Bolivia

0
159
Een groep van 27 Nederlanders trekt deze zomer naar Bolivia om er drie weken lang te helpen bij renovatie van kinderhuis Casa de Esparanza. Dat werd daar geleid door het zendingsechtpaar Piet en Marijke Punt, die – om gezondheidsredenen – tegenwoordig in Nederland wonen, maar betrokken blijven bij het tehuis. En bij een trainingsschool. Dat meldt Zending en Gemeente.

De groep gaat één, mogelijk twee huizen waar kinderen wonen met hun verzorgers volledig opknappen. Het dak wordt vernieuwd en alles gerepareerd wat stuk is, vernieuwd en geverfd. “Eigenlijk te veel om op te noemen”, zegt Piet Punt, die met zijn vrouw al in 1967 naar Bolivia vertrok en in 2006 noodgedwongen terug kwam naar Nederland.

De Nederlandse groep gaat ook activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld sport, muziek en spel. Maar ook kinderen leren bijvoorbeeld een band van een fiets te plakken. Ook krijgen zij een medische check.

De groep bestaat uit zowel jongeren als hele gezinnen en gepensioneerden. “Ze hebben allemaal de wens iets van Gods liefde daar in Bolivia zichtbaar te maken”, zegt Punt.