Organisaties slaan handen ineen voor Syrië

0
141
Vier christelijke hulporganisaties slaan hun handen deze maand ineen om campagne te voeren voor vluchtelingen in Syrië. EO Metterdaad, Dorcas, World Vision en Kerk in Actie trappen vandaag hun gezamenlijke campagne af in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk.

“Na zes jaar oorlog ligt Syrië voor een groot deel in puin. Het leed is enorm en de schade onvoorstelbaar. Toch horen we in die puinhopen verhalen van hoop. Ondanks hun situatie houden de Syriërs hoop en geloven ze in een nieuwe start. Om hen te ondersteunen voeren we samen de campagne Geloof, Hoop en Syrië,” aldus projectleider Arnoud van der Kolk.

Vergeten
Arjan Lock, directeur van de Evangelische Omroep, is net terug van een reis naar Libanon en de grens met Syrië voor EO Metterdaad. “Veel vluchtelingen zijn al jaren van huis en haard verdreven. In hun ogen lees je verdriet, eenzaamheid én de hoop om ooit terug te keren. Laten we hen niet vergeten!” aldus Lock.

Eten als belangrijke basis
Op verschillende manieren vragen de organisaties aandacht voor de vluchtelingen. Dit weekend ontvangt de achterban een mailing over de situatie en met de vraag om een gift te geven. Daarnaast worden er de komende week op verschillende plaatsen in Nederland maaltijden georganiseerd om stil te staan bij de situatie van vluchtelingen. Van der Kolk: “Kerst is een feest van hoop en licht. En van gezelligheid en lekker eten. Wij vragen mensen dit jaar hun Kerstdiner ook even stil te staan bij het puin én de hoop van de Syriërs. En geld voor in te zamelen.”

Pop-up Callcenter
Vanaf vandaag, 18 december is in het Dienstencentrum van de PKN een pop-up callcenter ingericht om zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken met deze actie. Ook kerken en winkels zijn betrokken. Van der Kolk: “Het is geweldig om te zien hoe de organisaties hun krachten hebben gebundeld om zo samen hoop te kunnen bieden aan Syriërs.”