TWR richt zich vooral op gesloten landen

0
324
Trans Wold Radio Nederland en België gaat zich op minder landen richten, namelijk 24 in plaats van 40. Dat betekent overigens niet dat in de wegvallende landen geen uitzendingen meer zullen worden verzorgd, want afdelingen elders in de wereld, zoals in Canada, nemen die dan over. Maar in het nieuwe beleidsplan van TWR Nederland staat dat men zich gaat richten op landen waar christelijke uitzendingen het nodigst zijn.

Dáár worden dan ook meer projecten in één land aangepakt. Daarbij concentreert TWR zich vooral op ‘gesloten’ landen, zoals Iran. Verder gaat de voorkeur naar rampgebieden uit. De organisatie wil meer activiteiten op internet en audiovisuele media als aanvulling op de radio-uitzendingen. In het Midden Oosten hebben bijvoorbeeld veel mensen een smartphone. Maar in land als Noord-Korea is echt vooral radio nodig, omdat andere media er worden gecensureerd.

Vorig jaar ontving TWR in Nederland 2,5 miljoen euro, weliswaar iets minder dan een jaar eerder, maar toen werd in verband met het 50-jarige bestaan extra actie gevoerd.