Bemoedigende teksten voor ouderen

0
66
De Bijbelvereniging komt met een nieuwe uitgave voor ouderen. Het is een boekje dat enigszins vergelijkbaar is met de populaire uitgave ‘Kostbare tijd’, die acht jaar geleden voor het eerst door de vereniging werd uitgegeven. Inmiddels is dit een veel gebruikt en geliefd boekje in o.a. hospices, ziekenhuizen en zorginstellingen. Het bevat kort stukjes tekst uit de Bijbel, die gaan over wanhoop en pijn, maar ook over aanvaarding en troost. De afgelopen jaren zijn al meer dan 40.000 exemplaren verspreid.

InZicht
Hoewel het bovengenoemde boekje nog volop voorradig is, bleek behoefte te bestaan aan een uitgave met nóg duidelijker thema’s en nieuwe illustraties. Een boekje, naast voor zieken en verpleegden, ook voor de steeds langer thuis wonende ouderen in ons land. De nieuwe uitgave kreeg als titel mee ‘InZicht’ en de illustraties zijn door kunstenaar Otto de Bruijne gemaakt en afgestemd op de twaalf thema’s in het boekje. Ook deze uitgave stelt de Bijbelvereniging kosteloos ter beschikking aan o.a. (kerkelijke) organisaties en ouderenwerkers, zodat zoveel mogelijk mensen kracht mogen ontvangen en troost mogen putten uit de Bijbel. ‘We verwachten dan ook’ aldus een medewerker, ‘bijzonder veel belangstelling voor deze nieuwe uitgave’.

Breder en meer
De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, begon bijna zeventig jaar geleden met het plaatsen van Bijbels in hotels. Het aantal en soort overnachtingslocaties breidde steeds uit: zorglocaties, vakantieaccommodaties, schepen en gevangenissen volgden in steeds sneller tempo. De roep vanuit met name gevangenissen om Bijbeluitgaven te leveren in een groter aantal talen werd luider en de vereniging bleek daarvoor niet doof. Sinds vorig jaar is het aantal talen, waarin kosteloos Bijbeluitgaven worden geleverd, enorm toegenomen. Op dit moment heeft de Bijbelvereniging al ruim 100 verschillende Bijbeluitgaven beschikbaar in zo’n 50 talen. Niet alleen gevangenen profiteren daarvan, intussen heeft ook vluchtelingenwerk de grote waarde hiervan ontdekt. Daarnaast weten bijvoorbeeld missionaire werkgroepen en diaconale instellingen de enorme diversiteit in hoge mate te waarderen!

Informatie
Op de website van de Bijbelvereniging staat het volledige aanbod van alle op voorraad zijnde Bijbeluitgaven en kunnen ook rechtstreeks bestellingen worden gedaan: www.bijbelvereniging.nl.