Groot nieuws radio kan voorlopig doorgaan met uitzenden

0
102
Na een week actie voeren is het de omroep, die Christelijke muziek op de middengolf uitzend, gelukt het benodigde geld bij elkaar te krijgen.
` We zijn hier ontzettend blij mee,` vertelt Ron de Rover van Groot Nieuws Radio vanuit de Basiliek in Veenendaal. Vandaar uit is ook de hele week actie gevoerd om het benodigde geld, een bedrag van 600.000 euro, binnen te halen. Veel Christelijke artiesten hebben belangeloos hun medewerking aan de actie gegeven, er is een veilig geweest die behoorlijk wat geld heeft binnen gebracht en luisteraars hebben massaal gereageerd op de oproep geld te geven om de radiozender in de lucht te houden.

Aan het eind van de actieweek, afgelopen vrijdagavond werd tijdens het slotconcert van Sela het eindbedrag bekend gemaakt.
De actieweek heeft een bedrag van € 1.132.052 opgebracht.
De organisatie is euforisch van dit grote bedrag en benadrukt dat de luisteraars van Groot Nieuws Radio de zender een heel warm hart toedraagt.

———————————————————————

Boven alles dank aan God voor doorgaan Groot Nieuws Radio

Voorlopige opbrengst actieweek  1.132.052 euro

Na een bijzondere actieweek staat Groot Nieuws Radio op de drempel van een financieel gezonde toekomst. Op vrijdagmorgen was de tussenstand nog 728.293 euro. Aan het eind van een exclusief Paasconcert van Sela, werd bekend dat de voorlopige stand uitkomt op 1.132.052 euro. Daarmee is de kritieke grens van 6 ton ruimschoots gehaald. Of de beoogde 1,4 miljoen uiteindelijk binnenkomt is nu nog te vroeg om te zeggen. Op de vraag of dit resultaat betekent dat Groot Nieuws Radio blijft bestaan, antwoorde interim directeur Koos Timmer: ‘het bestuur heeft zojuist vergaderd, die vergadering duurde precies 1 minuut: we gaan door!’

In een exclusief Paasconcert van Sela dankten alle medewerkers, bestuursleden, business club leden, vrijwilligers en donateurs God voor alles wat gegeven en ontvangen werd aan bemoedigingen, gebed en financiële steun. De hele actieweek mocht belangeloos gebruik worden gemaakt van de Basiliek in Veenendaal, wat de actie een grote impuls heeft gegeven. Er waren tientallen optredens van vrijwel alle Nederlandse gospelartiesten. Ook waren getuigenissen van luisteraars te horen en vertelden partnerorganisaties over hun missie en de band met de christelijke zender.

Na een rustige start was het bijzonder om te zien hoe christelijk Nederland massaal in beweging kwam om ‘hun’ radiostation in de lucht te houden. Het team van Groot Nieuws Radio is God dankbaar voor wat er gebeurd is. Ook Donateurs, vrijwilligers, artiesten, vier ondernemers die alles in en rondom de Basiliek mogelijk hebben gemaakt en vooral God dat het werk door mag gaan!
 
Vriendelijke groeten,
Thijs Noorlandt
Redacteur Café Grande