Oorlogsdagboek van joods meisje

0
74
Deze week verschijnt het recent opgedoken dagboek van het joodse meisje Carry Ulreich. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest ze in Rotterdam onderduiken en in 7 schriftjes beschreef ze de dramatische gebeurtenissen. Levendig, gedetailleerd en met de nodige humor. Haar tot nu toe onbekend gebleven verhaal verschijnt als ’s Nachts droom ik van vrede. Oorlogsdagboek 1941-1945.

Klik hier om dit boek online te bestellen!

De vooraankondiging in de zomer van het dagboek leidde direct tot een storm van publiciteit. Omdat de auteur nog in leven is – ze hoopt volgende maand negentig jaar te worden – kan ze ook nu nog haar verhaal vertellen. Bekijk de reportages van het NOS Journaal en lees het artikel in Trouw.

Historicus dr. Bart Wallet (VU, specialisme joodse geschiedenis) onderzocht de inhoud van het dagboek en schreef een inleiding. Ook ontdekte hij in archieven veel authentiek beeldmateriaal en als extra verrassing de nazaten van de familie bij wie Carry’s gezin was ondergedoken.

De voorbereidingen om in november Carry’s 90e verjaardag samen met haar in Rotterdam te vieren zijn in volle gang, in samenwerking met de Rotterdamse Stichting Loods 24 en Joods Kindermonument.

Carry Ulreich
’s Nachts droom ik van vrede. Oorlogsdagboek 1941-1945
ISBN 9789023996859
328 pagina’s
€ 21,90
Uitgeverij Mozaïek